Det går i vågor

Ja bloggandet går verkligen i vågor och varje gång jag slänger iväg ett inlägg så är alltid tanken att jag ska fortsätta skriva flera varje dag och i flera dagar i rad. Går väl även och väntar på att mina fina flickor Sandra och Fia ska slänga iväg några inlägg och uppdatera bloggen med deras liv på Mallorca. Men förstår ju helt klart att de inte direkt har speciellt mycket tid övers till det. Synd det :)

Vardagen består som vanligt av jobbsökande, jobb på Konsum och träning. Inte direkt mycket variation. Igår hade jag dock förhoppningar om att detta skulle förändras. Var på intervju i Stockholm på ett Bemanningsföretag och de gillade mig och ville verkligen ha med mig i gänget. Dock valde kunden att gå vidare med någon som redan varit aktuell sen innan. Tråkigt eftersom man hann känna in sig i att möjligen få börja arbeta heltid redan på måndag. Haha, hade varit galet :)

Men men så kan det vara! Idag, imorgon och på lördag blir det i alla fall jobb, bra det.

/Johanna

Härlig förmiddag

Denna förmiddag måste jag påstå att jag tagit vara på och med anknutning till föregående inlägg så gör detta mig till en gladare person. Just nu mår jag hur bra som helst faktiskt. Började med en kopp te och en bra bok på balkongen, i solen. Helt underbart. Känner fortfarande verkligen hur skönt det är att få läsa en helt vanlig bok och inte den förbannade kurslitteraturen man läst i 3 ½ år, haha. Lovely.

Därefter tog jag mig ut på en springtur. Riktigt skön tur och jag verkligen njöööt. Joggade på lite i början och sedan tog jag mig bort till en brant och lång backe som jag kutade upp för några gånger. Maxpuls uppnådd, garanterat. Innan jag tog mig in till lägenheten så la jag mig på en parkbänk i solen, med musik i ören och slöt ögonen. Kände verkligen att det är sådana här dagar jag behöver. Ohh så glad och lugn jag känner mig. Underbart!

Nu blir det en dusch, sen lunch och sen städande av lägenheten. Tjo!

/Johanna

Underbara glada väder

Ja, kan verkligen kalla det ett glatt väder idag för det gör mig så otroligt glad. Många problem och mycket stress som vanligen finns i vardagen känns faktiskt någorlunda avlägset dessa dagar. Jag har ganska lätt för att bli deppig vissa dagar nu och har nu kommit fram till att jag verkligen måste ta tag i planeringen av mina dagar. För jag mår så pass mycket bättre de dagar jag har saker för mig. I tisdags var en sådan dag då jag bara satt inne framför datorn och varvade jobbsökandet med serietittande. Visst, sådana dagar kan vara sköna ibland, men jag blir rätt less och deppig när det inte händer någonting. Och jag vet att det är upp till mig att ta tag i det :)

/Johanna

Konstigt väder

Igår cyklade jag till gymmet vid sju på morgonen och då kändes det som vår eftersom solen försökte kika fram lite. När jag väl cyklade hem sen runt nio så ja, då var det vinter igen. Snöyra hela dagen lång, haha. Kan tänka mig att när Sandra och Fia fick höra detta, så mådde de säkerligen lite extra bra där borta på Mallorca ;-)

/Johanna

Bästa jag sett på länge



/Johanna

Förslag på spinningövningar

Detta blir lite som ett svar till Sandras inlägg från mig.

Såg att Sandra skrev om spinning och om vad det kan finnas för bra övningar till ett sådant pass, så jag tänkte jag kunde skriva det jag känner är roliga och peppande övningar.

När jag går på spinningpass tycker jag om de övningar när man räknar i åttor. Det går oftast ut på att man har en relativt snabb låt och till en början sitter ned och räknar åtta tramp och sedan ställer man sig upp och räknar till åtta där också och så går det om och om igen. Riktigt rolig och pulshöjande övning.

En annan övning jag gillar är att man sitter ned i verserna och i refrängerna när det går lite snabbare så tar man i allt man har och benen ska nästan flyga av, haha.

Det sista tipset på övning som jag anser riktigt bra är när det är tunga och lite långsammare låtar. Då ska man köra riktigt tungt på cykeln och gärna variera mellan att sitta och att stå i 3an (med armarna långt fram på styret och rumpan långt bak). Det blir som att man kämpar sig upp i en backe.

Härligt härligt! Spinning är KUL!

/Johanna

Inspiration?

Jag vet inte hur mångar gånger jag loggat in på vår blogg och tänkt skriva ett inlägg, men inga ord har kommit fram. Har för tillfället lite dålig inspiration och motivation till skrivandet verkar det som, men jag tänkte jag skulle försöka få ner några meningar i alla fall.

Dagarna rullar på här i Gävle, våren börjar komma och humöret blir lite bättre på grund av det. Men dagarna känns ändå lite menlösa av och till. I princip det enda jag gör är att jobba lite då och då på Konsum, söker jobb och tränar. Min största önskan är nu att hitta ett roligt jobb och börja leva mer. För just nu känns det lite lite som att livet står still. De flesta vännerna har flyttat från Gävle och det enda man har i huvudet är söka jobb söka jobb söka jobb och en oro över vart man kommer befinna sig i framtiden.

Jag vet inte alls vart jag ville komma med detta inlägg, men tänkte jag skulle skriva av mig lite. Får hoppas nästa inlägg blir mer roligt och mer inspirerande :)

Ha det bra!

/Johanna

Hur gör man??

Har nu varit på Mallorca 4 dagar och känns faktiskt som en evighet. Försöker lägga in spanska fraser så gott det går men det är svårt. Och den träningsvärk jag har!

Det är lite som om man är på biggest looser camp för det enda vi gör är tränar och äter!

Vi håller även på att lära oss spinning, aerobics, vattengympa! Är väldigt nervös över spinning eftersom jag aldrig varit på ett pass ens!

Någon som har bra tips på övningar till spinningspass?? Skulle vara snällt!

Nu ska det duschas, sen torka tvätt och sen sova!!

/Sandra

Mission Mallorca - started!

Åh herre jössanes vad vi har haft ett tungt dygn. Först att säga hej då till Thim, sedan nervositet vid flyg, vänta 11 timmar på wien till nästa flyg. Där blev det ingen sömn alls för mig. Allt som allt 2 timmar på ett dygn!!

Jag och Fia har kollat in stranden också vilket var Nice och ätit middag. Nu väntas det på resväskan bara!

I morgon ska man upp i tid för frukost och sedan börja slita med olika aktiviteter :)

Mycket skönt med internet på rummet i alla fall - hoppas för Guds skull att det kommer finnas när man jobbar också!

Ska vila lite nu!

Kramar
/Sandra

 

Kära nån!!

Nu börjar det kännas läskigt! Jag sitter nu på Arlanda med Sandra och vårt flyg går om en timme!! Var riktigt tungt att säga hejdå till Anki och pappa som så snällt körde oss! Usch ja tror detta var det svåraste jag gjort!:p men det går nog bra efter ett tag! Hej då Sverige och Hej Mallorca! Bjuder på en härlig bild på några vänner:) kraam! //Fia

Lycka till mina kära vänner

Ikväll flyr Sandra och Fia landet och blir borta i 7 månader på Mallorca. Jag önskar de all lycka till och jag tror de kommer greja detta jobb hur bra som helst!

Jag kommer sakna de oerhört mycket och det kommer bli tomt utan dem här i Gävle. Men jag tror tiden kommer flyga iväg och vipps är de hemma igen till ett kallt och grått Sverige ;)

Älskar er tjejer!

/Johanna

Time to say goodbye :)

Ojoj! Igår blev det sista fikan hos Johanna på länge, eftersom jag och Sandra ska åka till Mallorca och jobba i sju månader! (helt sjukt overkligt!) Så igår blev det ett hejdå till några vänner. Och fy, det kändes tungt! Började gråta flera gånger :p haha jag är så blödig så det är inte sant;) Men jag kommet sakna alla så sjukt mycket! Men jag känner också att detta är något jag måste göra för att utvecklas som person. Jag kan inte bara leva tryggt hemma, jag måste våga se mig omkring och det är just det jag ska göra! Jag tror det kommer bli sjukt kul också!!! :)

ha det så bra så länge:) //Fia

 

Mysfika!

Har i denna stund super mysig fika! På lördag åker ju jag och Fia till Mallorca och jobbar, troligtvis 7 månader!

Så nu blir det lite hej då träffas för att åter ses om lång tid! Haha lite sentimentalt blir det!

//Sandra

kämpa mot tröttheten 2

tänkte precis när jag läste johannas inlägg om trötthet (http://weryimportantyou.blogg.se/2012/march/kampa-emot-trottheten.html) över faktiskt hur viktigt det är att fortsätta kämpa... Men ibland kan man börja tänka på vad det är för något som faktiskt gör dig trött. Är det koste, lite träning, stress, press, menstruation eller sjukdom?? eller bara hösten kanske...
När jag blir trött tänker jag på att försöka sova mycket - det hjälper ofta, så vida det inte är på grund av att du sovit för mycket.
är det stress tänker jag att jag ska försöka fixa masage, ett varmt bad eller liknande...
Och sedan är det otroligt viktigt att tänka på vad du äter. Under svackor blir det ännu viktigare. tänk på att inte äta allt för mycket socker i form av godis eftersom det ofta gör en trött efter ett tag (bara blodsocker dippar), ät i stället ofta och med fullkorn och långsamma kohydrater, drick inte för mycket alkohol på kvällen i och med att det förstör REM sömnen..
Tänk på vad du är trött på och fundera över hur du ska kunna lösa det. Skäm bort dig!

En myskväll som den ska vara.

På onsdagkväll så hade vi (Jag, Camilla och Fia) en otroligt mysig tjejkväll. Var väldigt länge sedan vi hade en äkta tjejkväll faktiskt..

Kvällen började med att handla för kvällen - choklad, naturgodis, saker till kladdkaka.
Vilket resulterade i att vi hade marabouchoklad, naturgodis, kladdkaka med dumle i samt en roséflska!

Kvällen började med att spela Geni, vilket jag vann (konstigt va? ) haha. och åt kladdkaka till, så klart. Sedan fortsatte vi med ansiktsmask och pratade strunt och fortsatte sedan med att korka upp roséflaskan och proppade ned några jordgubbar

Jag tror att kvällen fortsatte i sin oändlighet och medan klockan slog sängdags blev det ett avsnitt supernatural (som jag blev övertalad till) medan camilla och fia dregglade över dem slumrade jag av då och då för att sedan vakna i rätt tid för att se början och slutet för att veta vad som hänt :D
klockan 03.. något så somnade vi äntligen!
//Sandra

Kämpa emot tröttheten

Tröttheten kan bli som en ond cirkel.

Min träningssvacka finns fortfarande med mig även fast jag ändå tar mig iväg på träning. Jag vill finna träningsglädjen igen. Glädjen finns där när man väl är på träningen, så just nu saknas endast denna längtan innan träningen.

Just nu hjälps inte svackan av att jag även är trött hela tiden. För tillfället arbetar jag väldigt mycket, är idag inne på min 8e arbetsdag i rad och det gör att jag känner att jag inte kan vila ut mig ordentligt. Så det blir jag självklart trött av och det bidrar till att det inte finns så mycket ork för själva träningen. Utan träningen blir man ännu tröttare och segare och det blir ännu svårare att ta sig iväg på träning. Detta bidrar i sin tur till att jag är trött på jobbet.

Ja, ni ser, en ond cirkel.

Därför är det oerhört viktigt att kämpa emot tröttheten. Jag försöker kämpa emot och ta mig iväg på träning även fast jag inte direkt känner för det. Och när jag väl gör det, ja då blir faktiskt tröttheten mindre och mindre. Träningen gör så att kroppen mår bra, man sover bättre och känner sig mer utvilad på morgonen sen. Vilket i sin tur bidrar till att det finns mer ork till jobbet och även till träningen.

Det gäller att kämpa emot och bryta den onda cirkeln, så KÄMPA PÅ!


Ingen bra och passande bild till själva inlägget, ja då får det bli på fina fina goa vänner <3

/Johanna

WEry Important yoU

I denna blogg kommer du bland annat kunna läsa om kost, träning, myter och tips! Vi kommer lägga ut olika recept, träningsformer och schema, myter så du vet vad du bör och inte bör lyssna på och självklart massvis med tips om dieter och sånt som vi finner viktiga för att du ska ha sådan bra hälsa som möjligt!

RSS 2.0