Endorfinkick

Idag tog jag mig iväg på ett spinningpass på förmiddagen. Måttligt taggad och saknade verkligen min träningskompis Erika där vid sidan om ;) Passet körde igång och jag tänkte att jag får försöka göra mitt bästa och ta mig igenom passet. I mittet av passet kom en grymt skön och peppande låt och endorfinerna kickade in. Det blev så himla roligt och jag måste sett en aning fånig ut med ett stort leende på läpparna. Mot slutet blev det tungt igen, men sista låten peppade upp mig igen - Safri Duo - woo, och endorfinerna sprutade igen och jag körde totalt slut på mig själv.

Dessa endorfinkickar är helt underbara och man kan bara önska att de kunde sätta in lite oftare :)

/Johanna

Bild från google.se

Dream a little dream of me

Jag hade en liten rolig dröm igår som ja berättade för Sandra över en fika.
Det var så här att jag var snövit från once upon a time, men jag var fortfarande mig själv. Jag bodde i min lägenhet, men utanför varje lägenhet så fanns en pool.  Min granne var prince charming, också från once upon a time;)  Jag var självklar kär i honom, men han såg inte mig. Och jag försökte många gånger få hans uppmärksamhet. Sedan hoppasde drömmen, då vi var i en kyrka, som var en kopia av notre dame. Inne i kyrkan skulle prince charming gifta sig med en annan kvinna. Jag stod bland en massa människor som var gäster till paret. Mina vänner var även där som en massa disney prinsessor, Sandra var Askungen, Johanna var Belle, Erika, Camilla och Elin var också där, men jag kunde inte riktigt se vad de var för prinsessor;)
I alla fall så sprang ja utifrån kyrkan för jag blev så ledsen att han skulle gifta sig. Han såg då att jag sprang ut, och sprang efter och sa att han älskade mig ;) Efter det råkade vi ramla ner i en liten å utanför kyrkan och vi skrattade jätte mycket ;) tänk var konstiga drömmar man kan drömma ibland :P

I alla fall så rekommenderar jag serien Once upon a time, Jätte bra! :)
Bild tagen från http://www.imdb.com
//Fia :)
Jag hade en liten rolig dröm igår som ja berättade för Sandra över en fika.
Det var så här att jag var snövit från once upon a time, men jag var fortfarande mig själv. Jag bodde i min lägenhet, men utanför varje lägenhet så fanns en pool.  Min granne var prince charming, också från once upon a time;)  Jag var självklar kär i honom, men han såg inte mig. Och jag försökte många gånger få hans uppmärksamhet. Sedan hoppasde drömmen, då vi var i en kyrka, som var en kopia av notre dame. Inne i kyrkan skulle prince charming gifta sig med en annan kvinna. Jag stod bland en massa människor som var gäster till paret. Mina vänner var även där som en massa disney prinsessor, Sandra var Askungen, Johanna var Belle, Erika, Camilla och Elin var också där, men jag kunde inte riktigt se vad de var för prinsessor;)
I alla fall så sprang ja utifrån kyrkan för jag blev så ledsen att han skulle gifta sig. Han såg då att jag sprang ut, och sprang efter och sa att han älskade mig ;) hihihi

Den där perfekta..

.. jag är ute efter ett perfekt smycke. Det som beskriver mig och mina värderingar i ett. En utaming med andra ord!
Just nu är jag insnöad på peacesmycken. Först och främst för att ordet Peace för mig betyder inte bara fred som inga krig - utan känna fred med dig själv och med din omvärld. Att älska dig själv, vara nöjd med dig själv, förstå dig själv och vara tillfreds med dig själv. ! Att acceptera dig, dina vänner och familj.
Jag har bland annat ett armband där det står peace på en metallbricka och läderarmband, men den börjar verkligen ta ut sin rätt nu. Riktigt sliten! dock vill jag inte kasta den för den är lite av ett favorit.
men när man tittar i affärer efter snygga smycken där peacemärket kommer fram så känns det liksom inte riktigt bra. Någon som sett något snygg armband eller halsband??


Träna före frukost eller inte?

Den frågan är väldigt intressant eftersom det spelar stor roll om du har energi i magen eller inte. Det spelar även roll hur kroppen tar upp energi som kolhydrater, fett och protein. Samt syreupptagningen.

Beroende på vad för intensitet på träningspasset beror på vad kroppen kommer använda för energi (kolhydrater, fett eller protein). Vid högintensivt används helst kolhydrater då syre binder snabbast till det, vid lägre intensitet som promenad används fett och protein vill helst inte användas.

Så om jag skulle springa innan frukost vad händer då?

För att löpa behövs energi i form av kolhydrater (glykogen) om det inte finns, används protein eftersom fett inte kam binda till syre så snabbt.

VILKET betyder att en löptur innan frukost kan vara mer muskelnedbrytande än fettförbrännande.

Så för att förbränna bäst är en power walk innan frukost eftersom kroppen då använder helst fett som energi vid den intensiteten.

MEN om du ätit bra kvällen innan går det att löpa men att rekommendera är promenader!

Ett tips är också att ta frukt innan för att få kolhydrater snabbt och förbränna snabbt!

Lycka till!
/Sandra

Tiden kommer ikapp!

Snart är det dags för resan (läs flytten) till Mallorca. Folk har pratat om underliggande stress, svårt att sova, sömnsvårigheter, svårt att fokusera.. Jag har trott att jag förstått vad det betytt förut men nu är det verkligen äkta vara!

Varje kväll undrar jag hur det kommer bli, hur jag och thim klara av det, vad ska packas, hur förberedd bör jag vara, hur mycket jobb/ledighet kommer det vara .. Och massa mer!

Känner att det inte går så mycket mer så försöker träna mer och börja med avslappning tror jag!

Precis som Fia säger ska avslappning ge bra självkänsla/självförtroende, mental styrka, mer energi och så klart mer stress tålig!

Men till den stor frågan;
HUR SKA JAG LYCKAS JAG PACKA ALLT JAG VILL?!

/Sandra

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3304805/images/2012/pic_191341715.jpg" class="image">

Avslappning

Förra veckan var jag i Bollnäs och hade avslappning med några klasser under deras friskvårdsdag. Vilket var skitkul!:) Alla tyckte det var jätte skönt! Jag hade två pass med dem och dom blev mycket nöjda. Innan jag började berättade jag lite kort om vad avslappning och vad det är bra för. Avslappning är i alla fall viktigt för att komma ifrån vardagens stress och kunna koppla av för att få ny energi så att du orkar med alla saker du vill göra. Det har forskats om att avslappning hjälper mot Stress, psykisk och fysisk hälsa, högt blodtryck. Avslappning har också varit allmänt känt att vara Naturens lugnande medicin. Kom ihåg att du är viktig och att du ska ta dig tid till avslappning och tid till dig själv. //Fia:)

Som godis för själen!

Igår hade jag en otroligt bra dag!

Först på natten (haha) var vi på heartbreak och dansa hela natten!! Sen på dagen kom Gunnar och Carina (min sambos far + frugan) och vi hade en otroligt bra dag och dem skämde bort oss så fruktansvärt!

Det började med en fika på wayens, sen strosade vi på stan. Efter det blev det en tripp till willys och dem, ordagrant, fyllde upp vår kyl och frys!! Sen blev vi bjuden på middag som bestod av grillmix på bienvenidos.. Åh satan vad gott det var!

Efter att jag och thim blivit så bortskämda åkte dem hem och jag for för att umgås i goda vänners lag och spela spel och skratta åt dåliga bidrag på melodifestivalen!

Så kortfattat - vänner och familj är bland det viktigaste att ha i sitt liv. Att ha någon som håller en på rätt köl, stöttar och gör så man vågar utmana sig själv. Vänner och familj är viktiga så man kan må bra över dig själv, få känna sig behövd och ibland bara bli omhändertagen! - skjut inte människor ifrån dem, tänk att alla är goda och öppna famnen. Var lite blåögd ibland och ta emot någons nr så kanske man finner en god vän!

Mitt tips för idag!

/sandra

Löptur + jobb

Nej, inget spinningspass i morse. Valde istället att ta en löptur bort till bilverkstaden för att hämta ut vår kära Fanskap II som kände för att lägga av och bidra på minus på kontot. Alltid kul det. Löpturen gick i alla fall bra. Blev runt 5 kilometer. Härligt härligt!

Blivit/blir lite jobb nu på siståne på konsum. Skönt att få lite tider, men åh så jag längtar efter ett nytt jobb. Vill ha ett jobb där det finns utvecklingsmöjligheter och där man får arbeta med sådant man är intresserad av. Har snart varit inom livsmedelsbranschen i 5 år och jag känner att det räcker. Man står i princip på samma ställe och stampar, det händer ingenting nytt. Samma sak dag ut och dag in på jobbet. Tack och lov för goa arbetskamrater och glada kunder!

/Johanna

Lugg + rött

Alltid kul med förändring, men är än inte helt hundra med luggen. Vänjer mig nog snart hoppas jag!

/Johanna

Planering - en sann vän

Här skrivs det inlägg för fulla muggar märker jag. Haha. Planen var minst ett inlägg var per dag, men verkar lite segt på den fronten för tillfället.

Jobb och jobbsökande är i alla fall nästintill det enda som rör sig runt i mitt huvud. Försöker även ta mig ur min träningssvacka och denna vecka har det faktiskt blivit en isig springtur och idag tog jag mig ner på stan och köpte måndagskort på friskis. Blev även ett gympass där så nu känns det någorlunda bra. Bokade in ett spinningpass imorgon 7.15, ojoj, får se om jag tar mig upp.

Någonting som motiverar mig med träningen är att ha en träningskompis. Då kan man pusha varandra och då tycker jag även det är lättare att ta sig iväg till träningen. Men om man för tillfället inte har någon att träna tillsammans med, då är planeringen min sanna vän. Boka in pass och skriv in i kalendern. För min del är det då lättare att träningen blir av.

Planering planering planering! Gör träningen till en del av din vardag, inte någonting som endast genomförs då du har tid eller känner för det!
Ta mig tillbaka till stugan, sol, skidor, skoter och familjen <3

/Johanna

Samlat krafter i dalalandet

Legat lite på lä-sidan vad gäller bloggandet på grund av en tripp till stugan i Dalarna med familjen. Helt underbar helg som verkligen behövdes. Det finns inget som är så stressreducerande och avslappnande som att få komma upp till stugan med Anders och familjen. Skoterturer, skidåkning, promenader, korvgrillning och bastubad är några av de saker som vi roat oss med där uppe. På söndagen kikade även solen fram och hela vinterlandskapet blev så otroligt vackert. Jag blir glad glad glad :)


/Johanna

woaw - bananen en mirakel frukt!

När jag var på gymmet var det några äldre kvinnor som diskuterade hur man skulle äta före och efter träning. Det var väldigt intressant att höra eftersom oftast säger man att de flesta har koll på hur man ska äta - men så var verkligen inte fallet.
Eftersom de var så nyfiken om hur det var så de var tvungen att fråga någon - och väljer den största killen på gymmet. De frågar hur han äter och han svarar att han äter före träning och direkt efter äter proteintillskott - ibland tar han även b-vitamin (särskilt b6vitamin eftersom det ingrå i protein och glykogennedbrytning)
Sen frågar tjejerna om banan är bra att äta.
Han svara "Åhh banan är jätte bra att äta, förut brukade jag äta ett kilo bananer innan träning. Bananer innehåller precis alla vitaminer och mineraler som du kan få i dig!"
Jag och fia som tränar vidare börjar småskratta eftersom den här gubben inte alls tänker på att det är vanliga motinoärer som sitter där vid maskinerna och tränare och dessutom är han helt ute och cyklar angånende bananerna.
Vad inehåller en banan?
*100 kcal cirka
*Fibrer
*B-vitamin
*C-vitamin
*Kalium
*Magnesium
Så, visst är bananen en otorligt bra frukt - speciellt efter träning. Men mirakelfrukt och innehåller allt? njaa, inte direkt.
Exempel som fattas:
*kalcium
*fett
*protein
*järn
*D-vitamin
*D-vitamin
och en hel del till...

Jobb jobb!

Tre timmar avklarade, bara sex timmar kvar :) vaknade sjuk idag också; knappt någon röst och hosta. Nu kan jag prata i alla fall! Jag som bestämde mig för att vara frisk idag :/

Försöker kurera mig med vatten och smoothie proppfull med bär!! Hoppas det går vägen!

//Sandra

Självförtroende min vän

Hur är det med självförtroendet? Tror du på dig själv i saker du gör eller tvivlar du?
Att ha ett bra självfötroende är viktigt om du ska kunna klara av det du gör i livet.
Självförtroende ger dig modet att inte oroa dig för att misslyckas, utan kunna accpetera och gå vidare. Människor med självfötroende fokuserar på vad det kan göra och vad det är duktiga på och vad det kan uppnå, i stället för att oroa sig på vad det inte kan göra. Självförtroende ger dig också styrka att ta itu med uttmaningar du vill göra.
Detta vill jag också säga: Låt aldrig nått hindra dig från att göra det du vill göra! Inte ens om det är du som tvivlar på dig själv.  Du är duktig och är värd det bästa. Du måste bara tro på dig själv! Och våga ta chanser! om du inte våga utsätta dig för uttmaningar, kommer du inte heller utvecklas.

En övning du kan göra för att stärka självförtoende :) :
Säg saker till spegeln varje dag, vad du är bra på. Det ska vara 10 stycken bra saker, och dock inte mindre än 8!
Som exempel: "jag är bra på att spela fotboll", "jag är bra på att lyssna på andra" eller "Jag är duktig på att måla". Tanken är att fokusera på vad DU är bra på. Genom att upprepa saker till sig själv varje dag, gör att man till slut börjar tro på det man säger.
Här nedan har jag lag upp Anti-Jantelagen, Efter som vi Svenskar egentilgen ska tänka tvärt om vad det står. Men jag säger Bullshit! Du SKA tro att du är enastående! så skriv ut bilden och sätt upp den på badrumsspegeln och läs upp dem högt för dig själv varje dag :)
Ha det bra! :) och kom ihåg, Du är enastående!:)
Trevlig helg!
//Fia

Ett perfekt mellanmål!

Har idag ätit ett alldeles utmärkt vardagslyx mellanmål!  Det bestod av Kaffe, marabouchoklad och cashewnötter!
Så, kan det finns nå nyttigheter i detta mellanmål eller smakade det bara himmelskt gott?
Bland annat i nötter finns vitaminet E-vitamin. E-vitamin är ett fettlösligt vitamin (vilket inte är toxiskt som andra fettlösliga vitaminer) Detta vitamin är också en Antioxidant och därför väldigt viktigt att få i sig samt skyddare detta vitamin våra fettvävnader. Samt är E-vitamin otorligt bra för vår hud och skyddar oss mot UV-strålning! (alltså perfekt att frossa i under sommaren eller i skidspåren!)
E-vitamin finns i nötter, olja, avokado samt fet fisk! Dagsintaget är 8-10 mg och mängden finns i 1 msk solrosolja.
Bristsymtomen du kan känna av är: inga kända. (även fast detta inte är känt är det viktigt att äta detta vitamin. såklart?)
//Sandra

A-Vitamin

Jag tänkte att så här på tordagskvällen, när jag sitter och äter en riktigt god äggmacka, att skriva lite om en annan viktig vitamin, alltså A-vitamin.
Och varför ska man äta A-vitamin? Jo så här är det, A-vitamin är viktig för synen , och immunförsvaret. (så blir du förskyld ofta och har dåligt immunförsvar, så ska du äta A-vitamin*blink blink*). Den hjäper även till emot stress. A-vitamin är fettlösligt ämne som finns bland annat i feta livsmedel som ägg, mjölk och lever.
Det man kan märka om man har brist på A- vitamin är att man kan bli torr i ögonen, få dålig hy och dålig mörkesyn.
Eftersom det är ett fettlösligt vitamin finns det också en risk att om man äter för mycket kan det bli giftigt för kroppen, där symtomen är huvudvärk, svullnade ben och kräkningar. - dock behövs det ätas en hel del för att detta ska hända. Dessutom är det bara för animaliskt a-vitamin.
Som exempel på hur mycket man lan äta, så räcker det att äta 100 g lever en gång i veckan, för att få i sig tillräckligt med A-vitamin :)
Förstadiet till A-vitamin är betakaroten. Detta är en antioxidant och lagras i huden när du ätit den. DET ÄR INTE TOXIGT. Betakaroten lagras alltså i huden och bildas sedan till A-vitamin när kroppen är i behov utav det. Fiffigt va?

Betakaroten finns bland annat i morot, tomat, papaya och squash! Så för bra syn, immunförsvar så ät massa morötter! - det är billigt också!



hihi och en liten rolig bild så här på kvällen;) den bjuder jag på! ;)
Ta hand om er!
//Fia :)


Tankarna for hit och dit!

Alla hjärtans dag anser jag vara en otroligt mysig dag! Den är inte nödvändigtvis så viktigt att jag vill fira den men jag känner ändå att hela dagen är mysig!
Min dag var inte heller någon speciell, gick på stan först och myste omrking. sedan Bestämde jag och thim oss för att äta ute och valde china mat. så fruktansvärt gott! Sedan tog vi ett låååångt bad där vi diskuterade allt som komma skall. Båda har märkt att det inte alls bara är för mig att åka utan det är så mycket som ska kunna matcha med varandra först!
Sedan bestämde vi oss för att åka till Fia och hälsa på. Även om vi inte tyckte synd om henne kände vi att ingen ska väl egentligen sitta själv på alla hjärtans dag. Så då får vi dit och sov över och hade det riktigt trevligt!
På vägen hem funderade jag på en sak. Alla hjärtans dag kanske inte bara ska handla om sin älskling? Det står trots allt "alla" före. Vilket betyder att man kanske ska göra något fint för allmänheten varje alla hjärtans dag? kanske skänka pengar, kläder eller andra saker till behövande? Det har nog jag bestämt mig för att jag ska göra!

Styrkepass hemma

Har man inget träningskort och/eller lite ont om tid att ta sig iväg någonstans tycker jag det är toppen med lite träningsgrejer hemma så man kan köra ett pass hemma. Har själv bland annat en pilatesboll, balansbräda, hantlar, olika gummiband och en chinsstång.

Försökte ta lite kul bilder på de övningar jag gjorde, men haha, det är riktigt svårt att få till nå bilder. Blev en när jag gjorde lite liknande sissy squats på en balansboll. Egentligen ska man luta sig lite mer bakåt än vad jag gör på bilden, men det var lite svårt att hinna få till det rätt när kameran stod på 10 sekunders timer och balansbollen hela tiden ville fara åt ett annat håll.

Sen ville jag även ta en bild på när jag kör med chinsstången, men av någon konstig anledning blev alla bilder suddiga, men men det får bli så idag. Lyckades även göra 6 stycken idag, en mer än igår ;-)

/Johanna

Alla Hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtansdag! Härlig och trevlig dag!
Oftast tänker alla att alla Hjärtans dag är för kärlekspar, men det är också kärlek mellan vänner och familj som man kan fira. Så har du inge hjärtavän, så var inte ledsen för det! Ta med kompisarna ut och fira, eller varför inte åka hem till familjen och mys framför en bra film!

Själv så ska jag mysa framför tv:n, ha ett skönt fotbad och äta en härlig fruktsallad! :)


Glad alla hjärtans dag alla! :) och ta hand om er! :)
//Fia :)

Tyler Ward

En storfavorit - Tyler Ward & Crew


/Johanna

Apelsinkladdkaka

Har en kladdkaka i ugnen som jag tänkte jag och sambon ska få kalasa på ikväll efter middagen. Testade att ha i pressad apelsin i smeten och det doftar hur gott som helst just nu. Får hoppas på att det smakar lika gott sen också!

/Johanna

Peppa med bra musik

Här har ni min spellista med rätt blandat med musik. Står att det är Anders spellista, men vi har min spotify tillsammans och av någon anledning har han lagt till sin facebook till listan så det står att det är hans ;-)

Jag tycker det gör så otroligt mycket att ha en bra och peppande spellista för att motivera sig under ett träningspass. Så, enjoy!



/Johanna

Utmana dig själv

Jag har varit (är) inne i en svacka gällande träningen de senaste två veckorna. Började med att jag blev förkyld och inte kunde träna. Sedan är det så mycket andra faktorer som ställer in för mig, så som jobbstress, inget träningskort och en god träningsvän har flyttat härifrån. Sedan har jag väl antagligen varit rätt slö också, det ska jag inte bortse från. Men alla andra faktorer påverkar såklart denna slöhet.

På grund av min svacka försöker jag peppa mig själv med en utmaning. Jag har börjat med att ta fram ett block och mäta mig själv; höfter, rumpa, mage, bröst, armar och lår. Jag vill egentligen inte se några förminskade mått (förutom möjligen magen), för annars vill jag gärna öka i mått.

Sedan har jag även gjort olika övningar och sett över hur många repetitioner eller hur länge jag kan göra vissa övningar. De övningar jag för tillfället har genomfört är chins, vanliga raka sit-ups, armhävningar och tricepshävningar på tå, plankan och benböj. Är för tillfället inte speciellt stolt över resultaten, men man måste börja någonstans, eller hur?
Om någon är intresserad av hur mycket (eller ja lite) jag klarade på varje övning så kommer det här:
  • Chins - 5 st.
  • Vanliga, raka sit-ups - 50 st.
  • Armhävningar på tå - 15 st.
  • Tricepsövningar på tå - 5 st.
  • Plankan - 1 min, 7 sek.
  • Benböj, riktigt djupa - 50 st.
Kanske jag, med mina resultat, kan peppa någon annan att genomföra detta också och kanske känner ni er grymt bra som klarar mer än mig? ;-)

/Johanna

Vinterpromenad när den är som bäst

Som Sandra redan skrivit blev det en promenad i solen idag. Cykel upp till Hemlingby (friluftsområde med ett flertal motionsspår och skidspår) och sedan en promenad in i skogen. Hur mysigt som helst när solen lyser och det inte är alltför kallt. Hade varit en perfekt dag även för längd- eller slalomskidor. Vi stannade i solen och parkerade oss på backen för lite fika. Underbart skönt! Verkligen sådana här dagar man mår riktigt bra av!
/Johanna

Har vart så där duktig idag.

Idag har väl ändå (hittills) vart en bra dag - och kommer fortsätta med. Började med att ha en långsam morgon med kaffe i sängen, radio och prat om hur det kommer bli när jag "flyttar" till Mallorca.

Sedan får man ett sms om man ska dra sin kos till Hemlingby för promenad och fika. Självklart!
Väl hemma har jag gjort avloppsrensning, tagit mig resterna av morgonsmoothien (bestående av Banan, apelsinjuce och gröna vindruvor) och nu kommer det latas en stund i soffan men Vampire Daires - för det är jag verkligen värd!
Sedan får vi helt enkelt se hur det artar sig!
Idag har jag alltså cyklat cirka 15 km och gått åtminstone 5. + hushållsarbete. känns helt ok för att vara en söndag!
/Sandra

Svårt att äta frukost?

Jag är en person som har svårt att äta frukost. - vilket jag vet att jag inte är ensam om!

Vanligtvis brukar jag börja min dag med en kopp kaffe och och sen när jag kommit till skolan, typ 2 timmar senare, äter jag min frukost. Jag tycker dock inte att det känns så bra att bara dricka kaffe.

Jag har därför börjat att göra smoothies på morgonen och det fungerar superbra! En anledning till varför frukost blir jobbigt är att jag inte orkar tugga och blir mätt på en gång. Med en smoothie blir det inte alls så!

Så nu i en vecka har jag lyckats ätit frukost i form av alla olika sorters smoothies!

Så om du är en person som har likartade morgon bekymmer så, prova!

/Sandra

Kusin vitamin - C vitamin.

C-vitamin är enligt mig en av de enklaste vitaminerna att få i sig. Nämnligen räcker det med ungefärliga 1 apelsin för att få i sig dagsbehovet (60 mg/dag).
C-vitamin är också ett vattenlösligt vitamin. Funktionen för detta vitamin är att den gör så immunförsvar fungerar som det ska! Där av så kallas C-vitamin också som en antioxidant då den hjälper immunförsvaret och skyddar kroppen mot stress och cellerna i kroppen.
C-vitamin finns i frukt, grönsaker och rotfrukter. Ska man välja något finns det mest i citrusfrukter!
Något att tänka på är att detta Vitamin är väldigt känslig för värme och vatten. Så vid att koka grönsaker är ett smart tips att slänga i frysta grönsaker i kokande vatten eftersom det gör att grönsakernas "porer" inte öppnar sig och C-vitaminet stannar kvar i grönsakerna. - så slipper du hälla ut all vitamin när du slänger ut vattnet.
Så för ditt immunförsvars skull - ät en apelsin per dag!

Hokus pokus

Nu kommer nog många av er tror att jag är konstig, och att detta är hokus pokus, men jag vill ändå dela med mig av detta.
Det är så här att jag troligen ska åka utomlands och jobba som sportinstruktör i mallorca i 7 månader, och detta kommer nog bli jätte kul och en otrolig erfarenhet! Men det finns dock ett problem... Jag har en otrolig separationsångest. Senaste gången jag var borta, var jag i Macedoinien, fick jag en separations ångestattack eller vad man kallar det. Och nu när jag fick reda på att jag kanske ska utomlands, så har jag fått ångest när jag fortfarande är hemma, helt otroligt! Jag känner att det är dags att ta tag i detta, så min faster gav mig ett råd att gå till en hypnotisör som gör så kallad  Existensiell Regressions terapi.Detta för att gå igenom underliggande känslor, som kan orsaken till min konstiga ångest.
Hon kommer då med avslappning och med hypnos försöka få fram dessa, Väldigt spännande faktiskt.
Så jag ska nästa vecka till denna kvinna som utför detta. Ska jag vara ärlig så tror jag mycket på det spirituella delen av livet.
Jag tror inte  på att en massa mediciner och piller hjälper, de tar bara bort själva smärtan och inte orsakerna till smärtan, psykist och fysiskt. Jag tror att allt har en grund i i dig, det gäller bara att se inom sig så hittar man det.
Jag kommer åter komma och berätta hur det gick :)
Nu kommer nog många av er tror att jag är konstig, och att detta är hokus pokus, men jag vill ändå dela med mig av detta.
Det är så här att jag troligen ska åka utomlands och jobba som sportinstruktör i mallorca i 7 månader, och detta kommer nog bli jätte kul och en otrolig erfarenhet! Men det finns dock ett problem... Jag har en otrolig separationsångest. Senaste gången jag var borta, var jag i Macedoinien, fick jag en separations ångestattack eller vad man kallar det. Och nu när jag fick reda på att jag kanske ska utomlands, så har jag fått ångest när jag fortfarande är hemma, helt otroligt! Jag känner att det är dags att ta tag i detta, så min faster gav mig ett råd att gå till en hypnotisör som gör så kallad  Existensiell Regressions terapi. Detta för att gå igenom underliggande känslor, som kan vara orsaken till min konstiga ångest.
Hon kommer då med avslappning och med hypnos försöka få fram dessa, Väldigt spännande faktiskt.
Så jag ska nästa vecka till denna kvinna som utför detta. Ska jag vara ärlig så tror jag mycket på det spirituella delen av livet.
Jag tror inte  på att en massa mediciner och piller hjälper, de tar bara bort själva smärtan och inte orsakerna till smärtan, psykist och fysiskt. Jag tror att allt har en grund i i dig, det gäller bara att se inom sig så hittar man det.
Jag kommer återkomma och berätta hur det gick :)
Jag hoppas det fungerar! Så jag förblir denna glada Fia! :)
//Fia

Tips på träning

Jag tycker det är skönt att ha alternativ träning om man har ont om tid att ta sig iväg till gymmet eller så. Dessa dvd-skivor är gjorda av Caroline Nilsson och de är riktigt jobbiga och bra. Beskrivningen med "Stark & slank på 17 brännande minuter" beskriver passen riktigt bra, speciellt det med brännande ;) Garanterad träningsvärk, haha! På hennes hemsida gymglam.se finns även fler tips och en övningsbank med massvis med bra övningar. Enjoy!

/Johanna

Tips från Coachen;)

Du vet när man suttit på knä under en längre tid, och benen börjar att somna, och man får den där pirrande känslan i benen som nästan gör ont och är obehaglig? :P
Jag har ett tips mot detta, om du lägger dig på rygg och benen på en stol i högt läge, så försvinner smärtan. detta göra att blodet lättare kan komma från fötterna. Och den pirrande känslan försvinner snabbt! Det funkar för mig ;)

Vänner är bra för hälsan

Precis tagit en fika med min fina vän Erika som äntligen kommit tillbaka till Gävle för att hälsa på. Riktigt skönt att få sitta och prata av sig och det är så skönt att veta att man inte är själv om denna jobbstress som finns med oss för tillfället.

Jobb jobb jobb, det är i princip det enda som jag har i tankarna och då är det väldigt bra med fina vänner omkring sig att umgås med. Utan dem och familjen hade det varit en ännu mer tung period just nu.

/Johanna

Vitaminer och Mineraler

Nu kände jag att det var dags med ett kort inlägg om Vitaminer och Mineraler! Som ni säker vet så är vitaminer och mineraler väldigt viktiga för våran kropp, och för att allt ska fungera som det ska.

Vitaminer är näringsämnen som vi inte har tillgång till i kroppen, utan vi måste hela tiden fylla på med dessa eftersom kroppen inte kan lagra dem (så som vi kan lagra fett till exempel). Kroppen använder vitaminer till bland annat bildningen av röda blodkroppar och reparation av olika vävnader. Dock behöver vi inte äta så mycket av alla olika vitaminer för att få i oss det vi behöver.

Det finna massa olika Vitaminer (jag kommer räkna upp alla, och i senare upplägg kommer vi gå igenom dem en för en.) Vitamin A, Vitamin C , Tiamin (vitamin B1), Riboflavin (vitamin B2), Niacin (vitamin B3), pyrodoxin (Vitamin B6), Cobalamin (Vitamin B12), Folat, Vitamin D, Vitamin E och Vitamin K.

Så gör som Johanna och gör en nyttig och C vitaminrikglass ;D Den ser ju så go ut!


Mineraler då?  Jo Mineraler är också viktiga för kroppen, och bland annat för uppbyggnad och olika funktioner i kroppen. Vi behöver inte äta så mycket av mineraler innan kroppen blir glad. I jämförelse med Vitaminer är Mineraler mer giftiga i överdosering, vilket gör att man bör äta dem lagom mycket.

Det finns många olika mineraler:
Järn, Kalcium, Fosfor, Natrium, Kalium, Magnesium, Zink, Selen och Mangan. Av dessa är då Järn och Kalcium det viktigaste och behövs störst som intag.

Som jag skrev tidigare så kommer vi att gå igenom alla vitaminer och mineraler varför för sig i senare inlägg :)
Ta hand om dig och ät mycket frukt och grönt! :)
//Fia :)

Smarrig och nyttig isglass


Hur god och läcker ser inte den här isglassen ut?

Dessutom riktigt nyttigt! Att något så enkelt som pressad apelsin med massa fruktkött kan vara så gott. Frös in dessa och fick lite lyxigt fika nu här på eftermiddagen.

Prova ni också!

/Johanna

Mot alla odds

Måste tipsa om dokumentärserien Mot alla odds. Det handlar om 10 st personer som alla har någon form av funktionsnedsättning och de ska tillsammans ta sig fram i Afrikas terräng, från Viktoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. Jag faschineras och inspireras något så otroligt mycket av dessa människor. De visar sådan styrka och engagemang i det de gör och jag sitter både med tårar i ögonen och ett leende på läpparna när man får höra deras historier. Helt underbara är de allihopa!

Se se se!
bild från svt.se

/Johanna

Grattis Sandra!

Stort GRATTIS till Sandra som får åka till Mallorca för kurs till sportinstruktör! Riktigt ballt att få komma iväg och göra någonting sådant och sol och värme är ju någonting som passar henne perfekt. Tycker själv att det hade varit en häftig upplevelse, men vet inte om jag klarat av värmen i 7 månader, haha. Där är vi väldigt olika minsann!

Imorse var planen att åka tidigt ner till gymmet (tror jag bestämt mig angående dilemmat, att skaffa nytt kort på F&S ändå), dock hade jag sovit så otroligt dåligt så prestationen hade inte blivit nå bra alls. Får vila upp mig nu och så får det bli ett pass lite senare istället.

Det var nog det jag hade att säga för tillfället!

/Johanna

Ring ring, bara du får en shopping dag;)

Idag har det varit en ganska nervös dag, då jag förtvivlat har bokstavligt talat suttit vid telefonen för att vänta på ett viktigt samtal från Mallorca. (jobb intervju). För att lunga mina nerver drog jag ner på stan med Sandra och Thim för lite Shopping.
Roligt nog hittade jag lite grejer ;)
- Fyndade ett par snygga byxor på Cubus för 99:- (kostade 399:-)
- Skjorta på HM för 99:-
-Tru Match Puder och concealer :)
Tänk vad shopping kan göra en lycklig ibland!
//Fia :)

Nervositeten är hög!

Oj oj vad magen pirrar! I förrgår slängde jag in en ansökan om sport instruktör till Mallorca och redan igår fick jag svar över att jag får åka dit på kurs i mars!!

Att vara borta 7 månader i Spanien, jobba som sport instruktör/enterteiner är ju helt galet!

Åh vad jag kommer sakna alla! Hur ska man göra för att hålla saknaden och ångesten för att sakna någon minska??

Kommer ju bli bloggande därifrån haha!
/Sandra

Dilemma!

Mitt kort på Friskis&Svettis gick ut i januari och nu har jag endast ett gymkort på ett litet pluttinuttit gym där jag inte alls känner mig som hemma. Trivs så otroligt bra på Friskis gym här i Gävle. Stort gym med stort utbud. Är speciellt intresserad av deras nya tillskott - ett rum med bland annat kettlebells, skivstänger, TRX, balansplattor, balansbollar, etc. Där är möjligheterna till varierad och rolig träning stor.

Nu är ju dilemmat som så att jag inte alls vet hur länge till jag blir kvar i Gävle. Söker mest jobb i huvudstaden och hamnar förmodligen där inom en snar framtid. Vet inte alls hur jag ska göra med detta. Kommer saknar F&S gym rejält, så kanske ett månads-kort vore på sin plats? Men då är nästa dilemma om man har råd med detta?

Haha, det är inte lätt när det är svårt!

/Johanna

Försöker trolla med apelsiner

Önskar jag kunde skriva likadant som Sandra att det är skönt att vara på benen igen, men jag är inte riktigt där än. Ihärdig förkylning, men jag försöker proppa i mig en massa apelsiner och hoppas på att de ska råda bot på den.

Jag längtar något enormt efter skidåkning. Både utförs och längd. Satt nyligen och kikade igenom lite bilder och den längtan blev ju inte direkt mindre då.
Denna bild är tagen en tidig morgon i Bjursås då vi tog en längdskidstur innan frukost. Hur mysigt som helst! Det var en perfekt weekend. Varje morgon inleddes med en tur längd och sedan spenderades resten av dagen i slalombacken. Det är faktiskt riktigt fina backar i Bjursås och det ligger på lagom avstånd från Gävle, så det kan nog inte bli så mycket mer perfekt än så!

/Johanna

Äntligen på benen igen!

För två veckor sedan hade jag en så otroligt bra träningsvecka! löpningen hade äntligen börjat kännas bättre och började smått få in träningen lite ytterligare i vardagen - super skönt! Sedan händer det där som alltid händer när det blir lite för mycket av det goda - man blir sjuk!
Har nu lyckats vart förkyld i två veckor. Löpningen var verkligen tillbaka på noll igen men tydligen så hade jag blivit starkare! det var en otroligt rolig upptäckt och diskussionen om att du bygger styrka under vila stämde otroligt bra!
Känner mig otroligt peppad till att köra ett gympass snarast!
Bjuder på en bild från makedonien också eftersom jag saknar solen så otroligt mycket!
/Sandra

Tanken bakom bloggen

Bakgrunden
Det började med att vi satt och diskuterade vad vi skulle göra när vi väl var arbetslösa. Vad skulle vi egentligen ha för hobbies om inga jobb fanns? Alla var inne på att det bästa sättet att kunna jobba var att starta ett eget företag där alla "delar" inom hälsa kunde infinna sig (fysisk aktivitet, kost, självuppfattning, myter, tips, psykisk hälsa, etc.). Problemet var dock den att vi antagligen inte skulle bli beviljade lån eftersom vi var för ung och utan erfarenhet för att öppna eget - dessutom, vilka var vi egentligen? Som nybliven arbetslös ligger vi inte högt i samhällsheriarkin direkt.

Därav en blogg. Att kunna skriva om det vi brinner mest för, få ut vårt namn i cyperrymden för att sedan kunna eskalera till ett fullt fungerande företag.

Vad vill vi med själva bloggen?
Hälsa kan se olika ut för alla och känslan av att vara hälsosam kan te sig olika. Vad är att vara hälsosam för dig? Att vara hälsosam kanske inte är för varje person att äta 1 kg banan innan träning och sedan proteintillskott efter träning. I vår blogg kommer hälsan beskrivas på ett mer nedtonat och humant sätt. Hälsa är trots allt till för alla och det ska passa för alla.

Därav kommer det komma upp inlägg om olika kostråd till olika slags energiförbrukare, träningscheman som kan passa olika slags träningsformer och allmänna fakta om just kropp och knopp.

Varför namnet WEry Important yoU på bloggen?
Först vill vi poängtera att vi är mycket medveten om att very stavas med enkel V men det ligger en baktanke med vårt stavfel. Tanken är att det ska gå att förkorta vår blogg till WE, I & U som i svensk betydelse blir Vi, jag & du. Men varför detta?

Återigen vill vi trycka på att allting handlar om dig och mig och alla omkring oss. Vi är alla olika och kan därför inte följa alla dieter och må lika bra på dem - eftersom det inte passar alla individer. "WE" står för oss på jordgloben, "I" för jag och "U" för du.

Om oss

SANDRA
Ålder: 22 år
Bakgrund: Uppvuxen i Edsbyn tillsammans med en stor familj. Bor sedan 3 ½ år tillbaka i Gävle med sambo.
Utbildning: Hälsopedagog, Personlig Tränare, Hälsoprofilbedömare, Diplomerad Massör + triggerpunkterkurs.
Intressen: Styrkelyft/explosiv träning, musik, fotografering, kroppsvård/smink
Favoritträningsform: Gymma
Favoritmuskel att träna: M. Pectoralis (bröstmuskulaturen)
Snyggaste muskeln: Magmuskulaturen
Saker som jag inte tycker om: Löpning, personer som röker i dörröppningar, vinter
Tre saker jag inte kan vara utan: Min iPhone, kaffe, gymmet

FIA
Ålder: 22 år
Bakgrund: Uppvuxen i Bollnäs och bor sedan ett halvår tillbaka i Gävle.
Utbildning: Hälsopedagog, Personlig Tränare, Hälsoprofilbedömare, Diplomerad Massör + triggerpunkterkurs.
Intressen: Konst, bio/film/teater, spirituellt, löpning
Favoritträningsform: Gymma
Favoritmuskel att träna: M. Biceps Brachii
Snyggaste muskeln: Ryggmuskulaturen
Saker som jag inte tycker om: Gravida människor som röker, cancer
Tre saker jag inte kan vara utan: Musik, mina ringar (lyckoamuletter), min iPhone

JOHANNA
Ålder: 23 år
Bakgrund: Kommer ursprungligen från Kungsängen i Stockholm och bor sedan 3 ½ år tillbaka i Gävle med sambo.
Utbildning: Hälsopedagog, Personlig Tränare, Hälsoprofilbedömare, Diplomerad Massör + triggerpunkterkurs.
Intressen: Hitta nya träningsformer, naturliv
Favoritträningsform: Skivstångspass
Favoritmuskel att träna: M. Gluteus
Snyggaste muskeln: Ryggmuskulaturen
Saker jag inte tycker om: Energitjuvar, rökning
Tre saker jag inte kan vara utan: Chokladbollar, musik, kameran

WEry Important yoU

I denna blogg kommer du bland annat kunna läsa om kost, träning, myter och tips! Vi kommer lägga ut olika recept, träningsformer och schema, myter så du vet vad du bör och inte bör lyssna på och självklart massvis med tips om dieter och sånt som vi finner viktiga för att du ska ha sådan bra hälsa som möjligt!

RSS 2.0